ТНПУ – активний учасник цифровізації освіти в Україні

20 вересня 2024

Днями доцент кафедри інформатики та методики її навчання Барна О.В. взяла участь у роботі Комітету з цифрових технологій в освіті при Міністерстві освіти та науки України, який утворений за Наказом МОН України № 516 від 22.05.2018 року Експерти Комітету ініціювали та брали участь у розробці низки важливих документів та надавали пропозиції до них. Насамперед, до Закону про повну загальну середню освіту, Концепції розвитку педагогічної освіти, конкурсного відбору електронних підручників, стандартів цифрової компетентності учнів і педагогічних працівників, тощо. Загалом понад 20 документів. Наразі триває робота над стратегією цифровізації освіти, попереду — напрацювання плану дій для її втілення. 

«Цифровізація економіки неможлива без відповідних зрушень в освіті, без послідовних, системних зусиль всіх стейкхолдерів!» — наголосила голова Комітету з цифрових технологій в освіті при МОН України Тетяна Нанаєва. Відрадно, що Тернопільський національний педагогічний університет, зокрема фізико-математичний факультет, який представлений в складі експертів комітету, активно долучається до усіх новацій в сфері розбудови цифрового суспільства. 

Комітет в найближчій перспективі має наміри сприяти більш системному і послідовному підходу в питаннях цифровізації освіти і таким чином сприяти розвитку цифрової економіки та цифрового суспільства, які наразі є одним із пріоритетних завдань у нашій державі.

Учасники комітету під час робочої зустрічі 

Учасники комітету – Голова Т. Нанаєва, проректор, професор Київського університету імені Бориса Грінченка Н. Морзе, керівник програм Cisco Networking Academy О. Домотенко, доцент ТНПУ О. Барна в залі засідань МОН